CSIKI ZSUZSI SAJTOS MUFFINJA

Hozzávalók tésztához:

    – 2 dl tej

    – 1 tasak (7 gr) szárított élesztő

    – 1 tk porcukor

    – 47 dkg liszt

    – 1 tk só 

    – 1 dl étolaj

    – 1 nagy tojás

Hozzávalók töltelékhez:

    – 8 dkg puha margarin (vagy házi vaj)

    – 8 dkg reszelt, félkemény sajt

Tetejére:

    – 1 felvert tojás

    – szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverjük a langyos cukros tejben, tetejét meghintjük 1 ek. liszttel, kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

Egy mélyebb tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk. Szép sima tésztává dagasztjuk, gombócot formálunk belőle, letakarva 15 percet pihentetjük.

Közben elkészítjük a töltelék hozzávalóit: a vajat habosra kikeverjük, a sajtot lereszeljük.

A duplájára kelt tésztát lisztmentes felületre borítjuk, 12 egyenlő részre osztjuk és kis gombócokat formálunk belőlük. Minden egyes gombócot 12×18 cm-es téglalap formára nyújtunk. A felső részén kb. a tészta feléig 6-7 bevágást ejtünk. Az alsó részére kenünk a kikevert vajból, megszórjuk kevés reszelt sajttal. Feltekerjük úgy, hogy a vágások vége a tészta aljára kerüljön. Picike csigát hajtunk belőle, minden egyes gombóccal így járunk el.

A csigákat muffin forma mélyedéseibe helyezzük, letakarva 15 percet hagyjuk kelni. Közben a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 15 perc után enyhén felvert tojással lekenjük a muffinok tetejét és megszórjuk szezámmaggal. Betoljuk az előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s