DOMOKOS HUNOR GYEREKNAPI LÚDLÁB CSEMEGÉJE

Hunor teljesen egyedül készítette el a süteményt

Hozzávalók:

Tésztához:

– 4 tojás

– 8 dkg cukor

– 6 dkg liszt

– 1 kanál kakaó

Krémhez:

– 2 dl tejszín

– 20 dkg cukor

– 25 dkg vaj

– 3 vagy 4 kanál kakaó

– kevés darált dió

 

A gyereknap alkalmával Domokos Hunor, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum ötödik osztályos diákjának receptjét osztja meg az olvasókkal. Hunor teljesen egyedül készítette el a családi kedvencet, a Lúdláb csemege tortát nekünk.

Házigazdánk elmesélte, hogy nagyon jó érzés iskolába járni: sok barátja van, szeret tanulni, és a tanulás mindig meghozza a várva várt eredményt. Két kedvenc tantárgya van: az angol, amelyből jó jegyeket szokott kapni és az informatika. Az informatikát azért szereti, mert a számítógép segítségével lehet mozgatni mindenféle figurákat labirintusokban. A kötelező órákon kívül rajzórákra szokott még járni, ahol vésni, festeni tanulnak, kerámia órán pedig különböző agyagtárgyakat készítenek.

Vendéglátónk egyik hobbija a testvéreivel, Eszterrel és Etelkával való játék. Szeret az udvaron a barátaival játszani és videójátékozni. Eszterrel és Etelkával fogócskáznak, bújócskáznak és építeni is szoktak. Mesélt a videójáték világáról is nekünk: különféle fegyverek segítségével kell legyőzni az ellenséget.

Hunor nagyon szeret rajzolni, főleg bábukat, katonákat, embereket és állatokat rajzol.  A lánytestvéreinek pedig papírból bábokat, autót és házat szokott készíteni. Elárulta, hogy mindent elkészít, amit a kislányok kérnek tőle.

Véleménye szerint a családtagjainak szuperereje van. Az apukájának az a szuperereje, hogy bármit fel tud emelni, viszont utána egy percet pihennie kell, különben megszűnik az ereje. Anyukáját úgy képzeli el, hogy sokszorozódni tud, mert szorgalmasan dolgozik a házban, egyszerre több dologra is tud figyelni, nagyon gyors, de egy percre neki is pihennie kell, különben elillan a varázsereje.

Önmagáról azt állította, hogy tud teleportálni, de ha mégsem jut haza lefekvésig, akkor ott marad, ahonnan teleportálta magát. Eszter szupergyors, játékos, okos és minden élőlény nyelvét tudja beszélni. Etit úgy képzeli el, mint aki bárki és bármi bőrébe bele tud bújni, a tárgyakat életre kelti és az élőlények teste fölött pedig átveszi az irányítást. Ehhez hasonló szupererőkre nekünk is szükségünk lenne a mindenapjainkban.

A hozzájuk érkező vendégek mindig valamilyen finomságokat kapnak. Szeretnek közösen főzni. Huni bevallása szerint ő szokott a legtöbbet segíteni az anyukájának. Előfordult, hogy teljesen egyedül készítette el a süteményt. Ott jártunkkor is így történt!

Elmesélte, hogy van olyan recept, amelyet már fejből ismer, már nem kell elolvasnia, mi szükséges az adott süteményhez. Gyerekbarát szakácskönyveket is ajánlott nekünk, a Maszatbiztosakat. A legjobb bennük az, ha összemaszatolódik sütés közben, könnyen letörölhetőek és ismét olvashatóak. Elárulta, előfordul, hogy Eszter és Etelka is besegít a krémek kavargatásába. Olykor veszekedés is lesz abból, ki kavarja a krémet, és ki legyen a legjobb segítség. Bevallása szerint az anyukájukra hallgatnak, de házigazdánknak is sikerült már kibékíteni őket találékonyságával.

Szerinte a közös főzés öröme, hogy együtt van a család, beszélgetnek, és olyan ételfogást készítenek, amit mindenki szeret.

Huni már kisebb korában is nagyon szeretett az anyukájának segíteni a főzésben. Kedvence a kavargatás volt, a krémek ráöntése a lapokra, a díszítés és persze a kóstolgatás, ami sosem maradhat el a sütés során. Így most sem áll tőle távol a konyhában való sertepertélés. Úgy véli, jó gyereknek lenni, mert nem kell munkába járnia, így több ideje jut családra, testvérekre, játékra. – Sokféle dolgot megtehetsz gyerekként, az egyik legjobb, amikor a barátoddal legózhatsz” – árulta el Hunor.

Szépnek látja a világot, mert sok mindent tanulhat, és anyukája mindig büszke rá, amikor egy dolgozatra vagy tesztre jó jegyet kap (de nem csak ezekben a helyzetekben).

Huni megosztotta velünk a család kedvenc süteményének, a Lúdláb csemegének a receptjét. Ott jártunkkor a testvéreinek sírása és kacagása közepette készítette el nekünk a családi kedvencet.

A recept elkészítési módja itt olvasható. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s