FERENCZ EDINA NÉGYSAJTOS SPAGETTIJE CSIRKÉVEL

Enikő egyik kedvenc receptjét készítette el

Hozzávalók (4 adaghoz):

– 7 dkg mozarella

– 7 dkg trapista

– 5 dkg parmezán

– 5 dkg gorgonzola

– 5 dkg cheddar sajt

– 2,5 deciliter tejszín

– 2 gerezd fokhagyma

– só, bors

– 400 gramm csirke

Ferencz Edinánál jártunk receptlesőben, aki megosztotta a kincses város élményeit és egyik kedvenc receptjét, a négysajtos spagettis csirkés receptjét. A testvére iránymutatásával jött el otthonról Kolozsvárra, és iratkozott be kinetoterápia szakra. Bevallása szerint a kincses városban egyetemistának lenni fantasztikus tapasztalat. Az alapképzés után a magiszterinek is nekilátott, viszont időközben elkezdett dolgozni és úgy döntött, hogy nem a szakmájában helyezkedik el Kolozsváron.

Jelenleg hibaelhárítóként dolgozik az egyik kábelszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatánál. Válaszol a telefonhívásokra, segít az előfizetőknek a felmerülő gondok orvoslásában, mindig megpróbál megoldást találni az ügyfelek panaszára. Megtudtuk, hogy munkájában leginkább a különböző emberekkel való kapcsolatfelvételt és munkatársai életvidámságát szereti.

Munkája mellett a kedvenc időtöltéseire is tud időt szánni. Egyik kedvenc tevékenysége a kézimunka. Egy egyszerű papírlapból is, kreativitásának köszönhetően, csodálatos remekművet tud alkotni. A másik kedvenc hobbija a főzés. Rengeteg receptet az internetről készít el. Elárulta, feleségként és háziasszonyként, hetente két-három alkalommal szokott főzni.

Legelső főzési élménye nagymamájához és a házi tészták elkészítéséhez kötődik. Tíz-tizenkét éves volt, amikor nagymamája, aki azt vallotta, hogy egy asszonynak, bármekkora is, tudnia kell főzni, odaállította házi tésztát készíteni és addig gyakorolták, amíg jól nem sikerült.

Főzés iránti szeretetét édesanyjától és nagymamájától örökölte, és elmesélte, hogy főzni igazán a kincses városban tanult meg egyedül. Bevallotta: másodszorra sosem lesz annyira sikeres az általa elkészített étel, mint elsőre.

Elmondta, hogy ő inkább a leveseket szereti készíteni. A kedvencei közé tartozik a brokkoli krémleves, a káposzta- és a raguleves. Második fogásnak a legjobban a borsófőzeléket és a csirkepaprikást szereti elkészíteni. Elárulta, hogy nem túl fűszerkedvelő, véleménye szerint, ha jó az alapanyag, a són és borson kívül nincs szükség egyéb különleges fűszerekre.

Házigazdánk a változatosság híve és egy receptet sosem készít el ugyanúgy, mindig változtat az ételfogás elkészítésén, hogy az ne legyen megszokott és könnyen megunható.

A recept elkészítési módja itt olvasható. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s