ANGYALOSI BEÁTA PARADICSOMOS RAKOTT VINETTÁJA

   

Fickó becsületes asszisztensként követte végig a főzési folyamatot

 Hozzávalók (3 adaghoz):

– 2 vinetta

– 2 paradicsom (díszítéshez)

– 5 cikk fokhagyma

– 350 g sűrített paradicsomlé

– só

– bors

– bazsalikom

– oregánó ízlés szerint

– 2-3 evőkanál olívaolaj

– kevés vaj a jénai tál kikenéséhez

 

Angyalosi Beáta kapcsolata a fotózással jó néhány évvel ezelőtt kezdődött. Líceumi éveiben, XI. osztályban kiállítása is volt a kolozsvári Insomnia kávézóban. Régen édesapja is fotózással foglakozott, viszont sosem engedte meg Beátának, hogy a kamerához nyúljon vagy a fotók előhívásában segédkezzen. Ennek ellenére vagy pontosan emiatt, aktuális séfünk nagyon kíváncsi volt erre a szakmára. XII. osztály végén főként ezért döntött úgy, hogy tanulmányait is a fényképezés területén folytatja. Első egyetemi évében már stúdióban dolgozott, és azóta is minden napja azzal telik, hogy folyamatosan fényképez és retusál. A szívéhez legközelebb álló projektként a 2018-as kutyás naptárat említette, amelyen örökbefogadott kutyusok fényképei szerepeltek. A facebook közösségi oldalon hirdette meg a versenyt, ahol a gazdik beküldhették a házikedvencekről készült képeiket, majd a legtöbb Tetszik minősítést „bezsebelő” tizenkét kutya vehetett részt a fótózáson. Stúdiót bérelt erre az alkalomra, ahol számára teljesen idegen kutyákat fotózott, úgy hogy nagyrészük be sem volt tanítva. Bevallotta, hogy kutyákat fényképezni, olyan mintha csintalan, virgonc gyerekeket próbálnánk lencsevégre kapni. Úgy érzi, hogy az állatok megajándékozzák a fotóst a pillanattal, és már az is óriási dolognak számít, hogy egyáltalán megengedik, hogy olyan portré készüljön róluk, amely teljes mértékben tükrözi a karakterüket. A naptár értékesítése karitatív célt szolgált, hiszen a beérkezett összegből kolozsvári macskák sterilizálását támogatta Beáta.

Munkája nagyrészt családi- és esküvőfotózásban merül ki, viszont néha úgy érzi, hogy magának is szeretne dolgozni. Ilyenkor rendszerint elvonul a természetbe, ahol a napfelkelték illetve a naplementék idején szeret leginkább fényképeket készíteni. Minden évben beiktat egy olyan kirándulást is, amelyet teljes mértékben fotózással tölt. Természetesen az állatok is rendkívül kedves alanyok számára. Fotósként egyáltalán nem rendszerezett a munkaprogramja. Az esküvők miatt a nyári időszakban szinte lehetetlen szabad időpontot kapni a naptárában, ennek ellenére azért kisebb családi fotózásokat néha hétközben is el szokott vállalni. Ilyenkor a naplemente körüli időszakban fotóz, napközben pedig a kész alkotások retusálásval foglalatoskodik. Beáta számára a legfontosabb az, hogy az alkotás hangulatilag megragadja az embert. A legjobb eredményeket pedig jó fényviszonyokkal, természetességgel és kellő adag humorral érhetjük el egy fotózáson. Terveiről is szó esett: tíz év múlva saját kutyafotó stúdióban képzeli el magát.

Rendkívül barátságos házikedvence, Fickó, végig becsületes asszisztensként követte végig a főzési folyamatot. Őt három éve fogadta örökbe Beáta, amikor épp Pádis környékén kirándult. Amióta Fickó is családtag, Beátának rendszeres a programja, amit abszolút pozitívumnak tart. Ez azt jelenti, hogy napi két-háromszor sétálni megy kutyájával. Míg más ebédszünetet vesz ki, neki Fickósétáltató szünete van. A mókás négylábúról készítette eddig a legtöbb fotót gazdája. Fickó eleinte rendszeresen nyelve segítségével próbálta felfedezni a kamera objektívét, majd rájött, hogyan is működik ez a modellkedés.

Séfünk a konyha titkaival nagyjából akkor kezdett el ismerkedni, amikor kolozsváriként elköltözött otthonról. Szereti az egyszerű ételeket, mivel sok esetben nagyon kevés ideje marad a konyhai tevékenységekre. Főleg a spagettiféléket készíti el szívesen. A sütés és a főzés közül inkább az utóbbit választotta, és azt is elárulta, hogy nagyjából heti kétszer azért sikerül beiktatni a főzést is a rohangálás közé. Bevallotta, hogy szendvicsimádóként a nap mindhárom étkezését gond nélkül megoldja száraz ételekkel. Néha azért mégis hiányzik a főtt étel, és ilyenkor nem rest fakanalat ragadni. Beáta az elkészített ételfogással Toszkánában találkozott először. Nagyon szereti a könnyű, ízléses és fűszeres ételeket, így esett a választás a paradicsomos rakott vinettára.

A recept elkészítési módja itt olvasható. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s