SIMAI ENIKŐ: HÚSOS-ZÖLDSÉGES PALACSINTA

Nem árt, ha az alapanyagokat előkészítjük

Hozzávalók:

Marhahúsleveshez:

– 1 kg csontos borjúhús

– 80 dkg sárgarépa

– 3 petrezselyem

– fél karalábé

– fél zeller

– nagyobb hagyma

– 2 cikk fokhagyma

 

 

Hígpalacsinta (10 db):

– 2 tojás

– 25 dkg liszt

– csipetnyi só

– 3 dl tej

– 2 dl ásványvíz

– kevés olaj

Mártás:

– 5 dkg vaj

– 2 ek liszt

– 4 dl tej

Fűszerek: só, bors, petrezselyemzöld

A tetejére: 300 g mozzarella

Simai Enikő Kézdivásárhelyen született, élete nagy részét ott töltötte. A középiskola befejezése után a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre felvételizett, ahol általános orvosi karon végzett, majd a gyermekgyógyászat felé irányult. A szakmai tapasztalatok egy részét is Marosvásárelyen szerezte, 2011-ben költözött Kolozsvárra. Itt van a családja, férje, gyermeke és most már a munkája is ide köti.

Nagyon szerette a biológiát, tanárai támogatták, mi több felismerték, hogy közel áll hozzá ez a terület, akarva-akaratlanul az orvosit választotta, egyik lépés következett a másik után, nem bánva meg döntését. Orvostanhallgatóként úgy gondolta, hogy a sebész az igazi orvos. Kiss Éva tanította a gyermekgyógyászatot, olyan lelkesedéssel, csillogó szemekkel beszélt a szakmájáról, hogy miután a gyakorlati órákon is részt vett, úgy döntött, hogy a gyermekgyógyászatot fogja választani. Ezt ma is jó döntésnek tartja. “Úgy gondolom, hogy hit nélkül nagyon nehéz lenne a munkámat végezni. Nem csak munkának gondolom a gyermekekkel való foglalkozást, gyógyítását. Nem titok, hogy van egy második szakmám: a kardiológia, felnőttekkel is foglalkozom. Egybevetve, az emberekkel nap mint nap szembenézni, meghallgatni őket, néha végigélni az élettörténetüket, úgy gondolom, ezt hit nélkül nem lehetne” – vallja a fiatal édesanya. Enikő nagyon szeret főzni, de szereti ha van rá ideje. Ezért a hétköznapokban nem választ bonyolult ételeket. Szabadidejében gyakran kirándulnak, főleg biciklivel, leginkább a szaladás és az úszás tölti fel, amikor idejük engedi és van, aki vigyázzon lányukra, színházba járnak vagy olvasnak.

Enikő arról is mesélt, hogy miként került közel a konyhaművészethez. Amikor megismerte a férjét szinte nem is tudott főzni. Reméli, hogy édesanyja nem haragszik meg, amiért azt mondja, hogy férjétől tanult meg főzni, de együtt nagyon sokat főztek, és sok receptet kitaláltak, kipróbáltak. “Innen a mai recept ötlete is, hogy készítsünk valami olyasmit, amit én találok ki. Mielőtt megszületett a gyermekük igen karakteres ételeket, pikánsan, csípősen főztünk, nagyon sok fűszert használtunk. Mióta megszületett Eszter, arra törekszünk, hogy a maguk természetességében ismerje meg az ízeket, most már átestünk a ló túlsó oldalára, szinte csak sót, borsot, paprikát használunk. Nagyon gyakran főzök húslevest, mert ez a kislányom kedvenc étele és szinte minden héten sütünk palacsintát is, pontosan emiatt mert ő nagyon-nagyon szereti. Arra gondoltam, hogy ez a családunkra jellemző fogás, az alapanyagokat összekombinálva húsos-zöldséges palacsinta lesz a mai menüben.”

A recept elkészítési módja itt olvasható. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s