FODOR-KISS ERIKA SPENÓTÓS LASAGNÉJA

 

A spenótot addig kell párolni, amíg levet ereszt és összeesik

Hozzávalók:

– 1/2 kg spenót

– 3 cikk fokhagyma

– só

– vaj

– reszelt parmezán a tetejére

Besamelmártás:

– 1/3 tábla vaj,

– liszt amennyit felvesz

– 2-3 dl

– szerecsendió

        – só

        – bors

Kolozsváron született, élt és tanult egész életében Fodor-Kiss Erika, aki nagyon szereti a várost. – A szívem csücske ez a város, akárhová megyek, visszakívánkozok Kolozsvárra – vallotta be Erika, aki amiatt, hogy mindvégig itt élt, a bentlakás-élményt csak egy napig tapasztalhatta. Egy nagyon kedves ismerőse révén a művészeti egyetem kollégiumát látogatta meg. Élményként élte meg a közös konyhát, a folyosó végén a közös fürdőszobát, a hatágyas szobákat, amit elmondása szerint kipróbált volna.

A kémiai líceum elvégzése után ez a szakterület kimaradt az életéből, mert 1990 után Kolozsváron nem volt jövője. 1992 után a kereskedelem felé irányult. Időközben elvégezte a közgazdaság szakot, hogy megállja helyét a kereskedelemben. Nagyon élvezte a nagy üzlethálózatban való munkáját, a sok kiszállást Erdély-szerte, ennek azonban vége szakadt kisfia megszületésével. A gyereknevelési szabadság után az Erdélyi Református Egyházkerület Misztótfalusi Kis Miklós nyomdájában kezdett dolgozni könyvelőként. – Nagyon szeretem a közösséget, hozzám képest mindannyian fiatalok, de nagyon jól érzem magam közöttük – mondta.

Szabadidejében nagyon sok mindennel foglalkozna, de sajnos mindenre nem jut ideje. Szívesen készít különféle ajándéktárgyakat, amiket vásárokon értékesít. Az olvasás a másik szenvedélye, ami kezd kiszorulni az életéből. Az esti mese soha nem marad el, regényt akkor olvas, amikor kisfia alszik, vagy épp a fürdőben van. Ezzel valószínűleg édesanyaként nincs egyedül.

Fodor-Kiss Erika főzni is nagyon szeret. Már gyerekkorában édesanyja mellett sertepertélt, emellett konkrét feladatokat is kaptak húgával együtt. Édesanyjuk reggel aprólékosan leírta az elkészítendő receptet, amit a lányoknak kellett tető alá hozniuk.

Ha lenne elég ideje, minden nap friss ételt készítene. Ez nem mindig sikerül, de próbál gyors fogásokban gondolkodni, egyik fő inspirálója Jamie Oliver. Erika azt is elárulta, hogy azok a bizonyos félórás ételek, neki sem készülnek el ilyen rövid idő alatt. Süteményeket is szívesen készít, itt is azokat részesíti előnyben, amihez nem kell több lapot külön megsütni.

A recept elkészítési módja itt olvasható. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s