RÁKI MAMA DIÓS KALÁCSA

 A négy unoka büszke nagymamája lelkesen készül az ünnepre


A négy unoka büszke nagymamája lelkesen készül az ünnepre

Hozzávalók:

    – 1 kg liszt

    – 15 dkg zsír

    – 15 dkg cukor

    – 1 tojás

    – 1 kicsi élesztő

    – 1 csipet só

    – kevés tej (a dagasztáshoz)

    – 75 dkg dió (darált)

Mindenki számára más és mástól lesz annyira szerethető az ünnep és mindenkinek más élmények adják meg az igazi karácsonyi élményt. Van akit a karácsonyfa csillogása babonáz meg, míg másokat a kandallóban ropogó tűz, de az igazi ünnepi illatokat semmi sem helyettesítheti. És hol kereshetnénk jobb helyen a csodálatos recepteket, mint a nagymama konyhájában. Rádiónk csapata ellátogatott nagymamám, Márton Ráhel konyhájába, ahol a hagyományos ízek nyomába eredtünk.

A hagyományos ízek nyomába eredtünk

A hagyományos ízek nyomába eredtünk

 

Ráki mama Magyardécsében született és itt is nevelkedett, hárman voltak testvérek, de mivel ő volt a legnagyobb, neki kellett leghamarabb megismerkedni a konyha művészetével. Már gyermekként is nagyon szeretett sütni és édesanyja meg is tanította mindenre, ami szükséges volt. Fiatal lányként leginkább palacsintát szeretett készíteni, mert az tűnt számára a legkönnyebben elkészíthetőnek. Aztán nem sokra rá süteményeket is elkezdett sütni.

Mivel ennyire korán belekóstolhatott ebbe a szakmába, hamar a saját lábára állt és saját recepteket is elkezdett kitalálni, amelyeket le is írt és bár nem használja, mert fejből tudja őket, nagyon sok receptet papírra vetett. A sütés-főzés mellett nagyon szeret mosni, bár van mosógépe, mégis a kézzel való mosást választja önkéntesen.

A négy unoka büszke nagymamája lelkesen készül az ünnepre, elmesélte, hogy a diós kalács mellett szalontai nagykiflit és zserbót fog készíteni. Megosztotta velünk, hogy hogyan is készül az általa nagyon kedvelt diós kalács.

A recept elkészítése itt olvasható. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s