DEÁK GYÖNGYI SAJTTEKERCSE

 

A tekercset paradicsommal, petrezselyemzölddel díszíthetjük

A tekercset paradicsommal, petrezselyemzölddel díszíthetjük

Hozzávalók: 

– 12 szelet lapkasajt vagy vékonyra szeletelt félkemény sajt

– 10 dkg kemény sajt

– 10 dkg sajtkrém

– 6-9 szelet sonka

– 5 főtt tojás

– 1 kk mustár

– fél csokor petrezselyemzöld

– só

– bors

Azt mondják, hogy nem fér meg két dudás egy csárdában, azonban Deák Gyöngyihez látogatni olyan volt, mintha kedves barátot kerestem volna fel. Ugyan nem fűz egymáshoz régi ismeretség, nyitottsága ezt eszembe sem juttatta. Deák Gyöngyit elsősorban hangjáról ismerhetik az olvasók, hiszen immár tizenegy éve a közszolgálati rádió kolozsvári stúdiójának munkatársa, azonban tágabb értelemben szinte kollégámnak is nevezhetném, hiszen ezelőtt az Agnus Rádió munkatársa volt. Tulajdonképpen visszament a Kolozsvári Rádióhoz, ugyanis 1997-ben riporterként foglalkoztatták, majd az induló Krónika napilaphoz csatlakozott egy rövid időre. Az igazi szerelem a rádió maradt, ahol elsősorban híreket és hírműsorokat szerkeszt, azonban van egy gasztrorovata is. Manapság sokan panaszkodnak arra, hogy a munka és család mellett nem marad sok szabadidejük. Deák Gyöngyi kedvenc tevékenységei közé tartozik az olvasás, régebben rengeteget kirándultak, most pedig közeleg a gombaszezon. Amint mesélni kezd a remek lelőhelyről és a rántott gombáról, az én számban is összefut a nyál. Talán szakmai elvárás vagy inkább előfeltétel: szívesen beszélget.

Deák Gyöngyi nehezen tudta feleleveníteni, hogy hol akadt a sajttekercs receptjére, ugyanis saját füzetébe gyűjti a recepteket. Első alkalommal szilveszterkor készítette el a hidegtál részeként, viszont húsvét utánra is kitűnő, hiszen az alapanyagok valószínűleg rendelkezésünkre állnak, kár lenne bármit is kidobni.

Deák Gyöngyi nem csak remekül főz, hanem igen őszinte is. Ahogy sokan, ő maga is úgymond kényszerből kezdett főzni, idővel azonban megszerette: amikor az ember lánya férjhez megy, és aztán kisbabával is bővül az élet, el kell látni a kiscsaládot. Szerencsésnek tartja magát, hiszen az édesanyja is remekül főz, azonban amíg szüleivel lakott, legfeljebb krumplipürét illetve édességeket készített. – Érdekes, hogy menet közben az ember rájön. Még téved. Volt, hogy néha valami odakozmált, ott volt a kicsi gyerek, jó volt vele játszani, előfordult, hogy elfőtt valaminek a leve, de ezekből tanul az ember, például, hogy a figyelmünket meg kell osztani. Idővel tényleg megszerettem a főzést, mert rájöttem, ha az ember jókedvűen, szívvel-lélekkel készít el bármit, legyen az csak egy szendvics, ízletesebb, mintha kényszerből tenné – mondta. Egyetlen kedvenc receptet nem tudott kiemelni, viszont elmondta, hogy a húsos és a húsnélküli ételeket is szívesen fogyasztja, illetve az édességek mégiscsak különlegesebb helyet foglalnak el szívében, ugyanis ott mindenki kiélheti a kreativitását. Szívesen kipróbál új recepteket is, például egyik gourmand kollégájától származik az indiai eredetű csirke tikka masalája.

A recept elkészítési módja itt olvasható.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s