NAGY KINGA TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMÁS CURRYS CSIRKÉJE

A póréhagyma-hengereket felcsíkozzuk

A póréhagyma-hengereket felcsíkozzuk

Hozzávalók:

    – csirkemell

    – 1 póréhagyma

    – curry

    – 1 kisdoboz főzőtejszín

    – fűszerek (só, bors)

    – köret (rizs, makaróni)

Az elsőéves mesteris hallgató Nagy Kinga egyik kedvelt ételkülönlegességét osztja meg velünk: a tejszínes póréhagymás currys csirke receptjét, amellyel garantált a siker.

Kinga lételeme az önkénteskedés, érzékeny a különböző társadalmi kérdések iránt. Az egyetem befejeztével kommunikációs szakemberként kíván elhelyezkedni egy olyan alapítványnál, amelynek szociális vonzata is van. Hobbija, kreatív tárgyak készítése, szabadidejében szívesen barkácsol és kreál egyéni, személyes jellegű ajándékokat. Karácsonyra saját kezűleg készített képeslapokat küldött szeretteinek. Szeret filmet nézni és a barátaival sörözni.

Az édesanyjától tanult meg főzni, mellette állva magába szippantotta a különböző gasztronómiai fogásokat. Miután kialakította saját stílusát, előszeretettel kísérletezett a főzés területén, mert nemcsak barkácsolás közben vágyik izgalomra, hanem az ételek elkészítésénél sem fél eltérni a megszokottól. Első főzési élményénél odaégette a krumplit, de ez nem szegte kedvét. A tejszínes póréhagymás currys csirke receptjének története egyik kedves barátnőjéhez köthető. A lány születésnapjára valami újjal és különlegessel kívánt előrukkolni. Az interneten olyan recept után keresgélt, ami egyszerű, de mégis extra. Így talált rá erre a receptre, amelyet először körülbelül egy éve készített el és azóta is nagy kedvenc. A curry pikáns ízvilága különlegessé teszi az ételt, és mivel Kinga szereti a csípős ételeket, gyakran főzi ezt. Kedvencei közé a csirkehúsos receptek, saláták tartoznak, ezeket szívesen kombinálja. Elmondása szerint Kolozsváron nem jut ideje gyakran a főzésre, mert futás az élet, így havonta egyszer, általában vasárnaponként szokott főzni, amikor elfogy az otthonrólküldött étel. Védjegye, hogy nem kóstolja meg az ételt, érzésre, jobban mondva látásra főz.

A recept elkészítési módja itt olvasható. 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s