MÉZES MUSTÁROS CSIRKE TÓTH IZABELLA KONYHÁJÁBÓL

Bella nemcsak a főzésben, hanem az élet más területein is szeret kísérletezni

Bella nemcsak a főzésben, hanem az élet más területein is szeret kísérletezni

 Hozzávalók:

     –1 csirkemellfilé

     –2 ek méz

   –2-2 ek francia magos, édes mustár

     –4 csipet só

     –2 csipet bors

     –4 dl főzőtejszín

     –300 g penne

Ezen a héten Tóth Izabella látott vendégül, akit a nyárádmentéről, pontosabban Nyárádgálfalváról a bölcsésztudomány vonzott Kolozsvárra. Nem volt könnyű dolga velünk, ugyanis otthona minden dekorelemét megcsodáltuk, mielőtt a kályha közelébe engedtük, s utána is folyamatosan faggattuk. Többek között arra is kíváncsiak voltunk, hogy kitől leste el az ételkészítés tudományát. – Nagyon szeretek főzni, sokat sertepertéltem már anyukám mellett is a konyhában – mondta és nagymamáját is a példaképek között említette.

Emlékezetes az első gulyás elkészítése. Egy alkalommal édesanyja továbbképzőre ment és nagyobbik lányára bízta a főzést, természetesen receptet is mellékelt, ami annyira aprólékos volt, hogy a krumpli vastagsága is szerepelt benne. Azonban már az első lépés gondot okozott, ugyanis Bella nem tudta, hogy az üveges hagyma fogalma mit fed. – Egy ideig pirítottam, aztán lekaptam az edényt a kályháról, átszaladtam a szomszéd nénihez és megkérdeztem, hogy üveges-e már. Ő erre azt válaszolta, hogy még nem, hagyjam még egy picit – mesélte nevetve az ifjú bölcsész. – Az a gulyás annyira jól sikerült, hogy azóta mindenki azt kérte, hogy én főzzem otthon a gulyást. Azt hiszem ez volt az első meghatározó gasztroélményem – emlékezett vissza.

A különleges ízvilágokkal annál is inkább szeret kísérletezni, mert sem anyukáját, sem nagymamáját nem tudja lepipálni a hagyományos ételek főzésében. Mindig sikerélmény, ha újat próbál ki és ez a családnak is ízlik. A jövőben szeretne mesterképzésre iratkozni, jelenleg is tanul méghozzá vezetni, nem másokat, hanem gépkocsit.

Bella nemcsak a főzésben, hanem az élet más területein is szeret kísérletezni. Szívesen barkácsol, kreatívkodik, maradék anyagokat használ fel, gondol újra, színházba jár, olvas. Ugyanúgy magával ragadja egy könyvesbolt kirakata, mint egy cipősbolté, és a konyhai eszközöket áruló részlegnél is elidőzik.

Tóth Bella egyik specialitását készítette el, ami nagyon gyors, mindössze fél óra alatt elkészül a mézes-mustáros csirke tejszínes szósszal.

A recept elkészítési módja itt olvasható. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s