CSOMOS ÉVA ZSUZSÁNNA TIRAMISUJA

A recepteken Zsuzsa általában keveset változtat

A recepteken Zsuzsa általában keveset változtat

Hozzávalók:

– 25 dkg mascarpone

– 20 dkg cukor

– 6 tojás

– 80 g vaníliás cukor

– 2 ek őrölt kávé

– 1 nagy csomag babapiskóta

– díszítéshez: kakaó

 

Csomos Éva Zsuzsánna hangját az Agnus Rádió hallgatói már ismerhetik, ezúttal azonban új oldaláról mutatkozik be, hiszen saját receptjeiből nem szokott ajánlani a Kukta rovatban. A reggeli műsorban is inkább desszertek receptjeit ismerteti, annak ellenére, hogy nem tartja magát édesszájúnak.

Zsuzsa Székelykeresztúrról származik, már öt éve lakik Kolozsváron, jelenleg még egyetemista, azonban státusza hamarosan megváltozik, ugyanis mesteri tanulmányai vége felé közelít. A kommunikáció szakot végzett lány szereti rádiós munkáját, illetve minden olyan programot, ami a kultúrához kapcsolódik, gyakran jár színházba, operába. Utazni is szeret. – Úgy gondolom, hogy minden táj, ember, egy teljesen új világ. De ezután más országok gasztronómiájára is jobban odafigyelek, hogy megismerjem az adott ország ételjellegzetességeit – mondta.

Csomos Zsuzsa nemcsak süt, hanem főz is, ez azonban szabadidejétől is függ. – Igyekszem egészségesen élni, egészséges ételeket készíteni, a zsíros ételeket nem is kedvelem. Nekem nem is a második a fontos, hanem a leves, erre figyelek, hogy lehetőleg minden nap egyek levest – avatott be.

A főzéstudományát édesanyjától, édesapjától és nagymamájától is eltanulhatta, hiszen mindannyian remek ételeket készítenek. Főzni Kolozsváron kezdett és mindhárman hatással voltak rá. A krémlevesek receptjéért azonban édesanyját hívja.

A mai receptet a mindmegette.hu weboldalon találta Zsuzsa, azonban a tiramisu receptekből többet is megnézett. A hamis tiramisuba például nem kell tojás, az a recept, amelyet elkészített, közelít leginkább az eredetihez.

A recepteken Zsuzsa általában keveset változtat, legfeljebb az alapanyagok mennyiségében. Ez esetben, mivel kevésbé édesszájú, és szereti, ha a kávé íze érvényesül, csak fél tasak vaníliáscukrot használ. A végén pedig általában megkóstolja, és ha szükséges tovább ízesíti. A díszítéssel is lehet játszani: ez esetben kakaópor kerül rá, de kókusz- vagy csokireszelékkel is meg lehet hinteni.

A recept elkészítése itt olvasható. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s