CITROMOS TEHÉNTÚRÓ-TORTA

Ildikó nem ajándékkal, hanem saját készítésű süteménnyel lepi meg barátait

Ildikó nem ajándékkal, hanem saját készítésű süteménnyel lepi meg barátait

Hozzávalók:

Alaplap: 
      – 30 dkg keksz
      – 25-30 dkg margarin
      – 1 citrom reszelt héja
Krém:
      – 1/2 kg tehéntúró
      – nagyobb doboz tejföl vagy joghurt
      – 2 dl tejszín
      – 2 citrom leve
      – 1 citrom héja
      – 1 csomag zselatin
      – 20 dkg cukor
Díszítésnek:
      – 1 citrom karikákra vágva
Dézsi Ildikó neve nem véletlenül ismerős a Szabadság olvasói számára, ugyanis már tizenkét éve erősíti a szerkesztőség csapatát. Házaló Fazék rovatunkban pedig egy kipróbált receptet oszt meg: a házi kedvenc citromos tehéntúró-tortáét, amelyet már legalább tízszer készített el. – Általában születésnapra nem ajándékkal szoktam betoppanni, hanem valamilyen házi készítésű süteménnyel lepem meg a barátaimat. Éppen ezért gyorsan elkészíthető tortákat szoktam gyártani elég sűrűn, és ez az egyik nagy kedvenc. A receptet az interneten találtam, amit aztán saját ötletekkel kiegészítve valósítottam meg. Kicsit saját recept, kicsit internetes recept – árulta el az eheti vendéglátónk.
Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért éppen az újságírói szakmát választotta. – Magyar tanárnőm biztatására kezdtem el gondolkodni az újságírói pályán, természetesen az irodalmi megfogalmazású esszék és a verselemzések nagyon távol álltak a tulajdonképpeni újságírástól. Így elég sok munkába került az egyikből átváltani a másikba – emlékezett Ildikó, aki már elsőéves egyetemistaként gyakornokoskodni kezdett a Szabadság szerkesztőségében.  – Leginkább azt szeretem az újságírásban, hogy az embereknek érthető módon adhatok át információkat – mondta. 
A munkájában nagyon változatos témákkal dolgozhat, ugyanis az ifjúsági, az egészségügyi és az életmód rovatot is szerkeszti, ezen kívül időnként oktatásüggyel is foglalkozik, továbbá a színes híreket is ő rakja össze, illetve vidékre is jár riportokat készíteni.  
Talán az olvasók kevésbé tudják, hogy az újságíróknak – mint ahogy ez sok, más szakmát űző személyre is igaz – igen kevés a szabadidejük. Dézsi Ildikó, amikor például szabadságon és nem a Szabadságnál van, szívesen főz vagy süt, ez ugyanis feltölti. Utazni is szeret, más kultúrákat megismerni. – A hegyeket is nagyon szeretem, kedvelem a csendet a természetben, ott nincs zsúfoltság, ez nagyon megnyugtat – mondta el vendéglátónk, aki Hunyadon nevelkedett mielőtt a kolozsvári Református Kollégiumba iratkozott volna. Az otthoni erkélye pedig éppen a Vigyázó hegységre néz. – Amikor ott az első hó megjelenik, lehet tudni, hogy közeleg a tél Kolozsváron is. Most haza fogok látogatni, aztán megnézem, hogy a Vigyázó csúcsán megjelent-e már az első hóréteg, hogy tudjuk, mire számítsunk – jegyezte meg viccesen Ildikó. Egyik legemlékezetesebb kirándulása a tavalyi két hetes, kilenc országon átívelő motoros túra, amelyre lakótársával vállalkoztak. – Tíz nap alatt kilenc ország nem kis teljesítmény, ez teljesen a lakótársam érdeme, ugyanis ő vezetett. Én csak amolyan csendes útitárs voltam. A svájci Alpok, az olaszországi Dolomitok és a Provence-i levendulamezők voltak a túra meghatározó pontjai számomra – emlékezett.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s