KALLÓ ANGÉLA NÉGYFAJTA EGYTÁLÉTELE ÉS GYÖMBÉRES-BANÁNOS KEKSZE

„Igyekszem egészségesen főzni és látványosan tálalni”

„Igyekszem egészségesen főzni és látványosan tálalni”

   Hozzávalók:

   Egytálételekhez (4 főre):

      – 2 szál zöldhagyma

      – 2 szál zöldfokhagyma

      – 1 marék sóska

      – 1 marék saláta

      – 1 marék spenót

      – 8 tojás

      – sajt

      – sonka ízlés szerint

   Grillezett reszelt krumplihoz (4 főre):

      – 8 krumpli

      – 1 szál (zöld)fokhagyma

      – 2 szál zöldhagyma

      – szárított medvehagyma

      – levendula

  Gyömbéres-banános keksz:

      – 1 banán

      – 2 marék kókuszreszelék

      – 1 csipetnyi friss reszelt gyömbér (helyettesíthető fahéjjal, szerecsendióval vagy vaníliával)

Kalló Angéláékhoz érve kitörő örömmel fogadott, Morzsa, a kutyájuk. Szomorú tekintettel vette tudomásul, hogy a házba már nem követhet. Rögtön az elején a kétgyermekes édesanya elmondta, hogy ma gyorsételek készülnek, ugyanis megpróbál 15 perc alatt legalább négyféle ételt készíteni. A stoppert nem helyeztük ki az asztalra, de valóban gyorsan dolgozott.

Kalló Angéla hivatalosan egyetemi oktató – mondta el magáról a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői egyetem adjunktusa. Munka közben úgy fotóz, mintha hobbiként csinálná, ha éppen hobbiként kapja elő a gépet, azt is ugyanolyan komolyan veszi, mint amikor dolgozik. Az élete leginkább a két gyermekéről, a szakmájáról valamint lazításról, sportolásról szól. Arról is kérdeztük, hogy mikor kezdett el főzni: Hogy hogyan és mikor azt nem tudom, mert anyukám már kicsi koromban beavatott a konyhai csodába. Én úgy gondolom, hogy a táplálkozás létfontosságú az ember számára és az elkészítés illetve a tálalás velejárója, ezért igyekszem egészségesen főzni és látványosan tálalni.

Refomkonyhájának, hogyha manapság egyáltalán beszélhetünk erről, kialakulásáról is mesélt. –  Nagyon fel van pörögve az életünk, sokszor meg kell felelni olyan feltételeknek, amelyet nagyon rövid időn belül kell teljesíteni, és emiatt inkább azt mondom, hogy ez is improvizáció. Állandóan ki kell találni az itthon levő dolgokból egészséges, laktató ételeket, és nem mellékes az, hogy két kisgyermekem van, ezért nagyok a kihívások ezen a téren – mondta az édesanya, akinek gyermekei elfogadják ezeket a zöldleveles ételeket, amit időnként kiegészít hagyományosabb fogással is.

– Mindig azt mondom, hogy az ember életében csak a fantázia szab határt. Általában körülnézek a házban, hogy mit lehet felhasználni és abból próbálok elképzelni egy ízvilágot, és azt létre is hozom. A mai ételek is olyan hozzávalókból készülnek, amelyek itt vannak a spájzban – mesélte Kalló Angéla. A cukormentes édességet pedig a fagyi ihlette. – Az édességet két hónappal ezelőtt készítettem először, téli időszakban, a banánszezon teljében. Banánt használunk a fagylalt elkészítéséhez is alapanyagként, úgyhogy már csak egy lépés választott el attól, hogy télen is valamit kitaláljunk. Gyakorlatilag a banánhoz bármilyen gyümölcsöt adhatunk – mondta.

A recept elkészítése itt olvasható

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s